Financiƫle situatie SPD goed
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  Lees online
e-SPD februari 2024
In deze e-mail
Algemene Vergadering (AV) DPD op 16 april 2024
Op dinsdag 16 april, om 19.30 uur, vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering (AV) van onze deelnemersvereniging (DPD) plaats. Bent u lid van DPD? Dan ontvangt u in maart een uitnodiging voor de AV. Bent u nog geen lid maar wilt u wel naar de AV en meepraten? Word dan snel gratis lid. U kunt dat hier regelen.

Meer informatie over AV >
Denk aan uw inkomensopgave!
Heeft u dit nog niet gedaan, doe het dan alsnog! Voorkom dat de maximale premie in rekening wordt gebracht door voor 10 maart 2024 nog opgave te doen.

Meer informatie over inkomensopgave >
Inkomensopgave zelfstandigen: welke fiscale winst en bewijsstukken moet u aanleveren?
Ieder jaar vragen wij u om uw beroepsinkomen aan ons door te geven. Op basis van uw inkomensopgave bouwt u pensioen op en berekenen we de premie die u betaalt. Als u als zelfstandige werkt dan gelden specifieke regels. Deze regels gaan over het opgeven van de juiste fiscale winst en het aanleveren van bewijsstukken.

Bekijk hier de regels >
Onze nieuwe pensioenregeling: in 2024 informeren wij u over de weg ernaartoe
Vanaf 1 januari 2025 gaat Stichting Pensioenfonds voor Dierenartsen (SPD) over naar een nieuwe pensioenregeling. Via diverse kanalen informeerden we u daar al over. De laatste beslissingen over de nieuwe regeling worden op dit moment nog genomen. Op de website is gedurende het jaar steeds meer concrete informatie te vinden. We selecteerden alvast 5 vragen (en antwoorden) die vaak gesteld worden.

Bekijk hier de vragen en antwoorden >
Belastingaangifte doen? Zo werkt het
Het is mogelijk om vanaf 1 maart belasting­aangifte te doen. Betaalt u de pensioen­premie zelf? Of houdt uw werkgever (een gedeelte van) de premie in op uw nettoloon? Dan kunt u de betaalde premie als negatief loon opgeven bij uw belasting­aangifte. Werkt u als zelfstandig ondernemer? De betaalde pensioen­premie kunt u als bedrijfskosten aftrekken van de winst uit uw onderneming.

Lees meer >
Financiële situatie SPD goed
Hoe staat ons pensioenfonds er op dit moment financieel voor? Bekijk de dekkings­graad en beleids­dekkings­graad van eind januari 2024. Per 1 januari 2024 verhoogden we alle pensioen met 0,7%. Deze verhoging had een zeer gering effect op onze dekkingsgraad.

Lees meer >