Verhoging is 0,7%
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  Lees online
e-SPD januari
In deze e-mail
SPD verhoogt pensioenen per 1 januari 2024 met 0,7%
Het bestuur van Stichting Pensioenfonds voor Dierenartsen (SPD) heeft besloten de pensioenen van alle deelnemers per 1 januari 2024 met 0,7% te verhogen. De verhoging is afhankelijk van de prijsinflatie, de beleidsdekkingsgraad en rekenregels. Daarnaast spelen nog andere zaken een belangrijke rol.

Lees hier het bericht over de verhoging >
De volgende onderwerpen zijn vooral van belang als u actief pensioen opbouwt (u betaalt pensioenpremies).
Maximum beroepsinkomen en franchise blijven gelijk in 2024
U bouwt pensioen op over uw beroeps­inkomen. Dit inkomen is gemaximeerd. Het maximum beroeps­inkomen blijft in 2024 € 72.464. De franchise is het gedeelte van uw beroeps­inkomen waarover u geen pensioen opbouwt. De franchise verandert ook niet in 2024 en blijft € 17.563.

Lees meer >
Formulier inkomensopgave 2024 voor werkgevers beschikbaar
Om uw pensioen en premie te berekenen hebben wij elk jaar uw gegevens nodig. Het gaat om uw beroepsinkomen en het aantal uren dat u werkt. Op onze website, kunnen met name werkgevers, het actuele formulier voor inkomensopgave downloaden. U kunt het formulier ook zoals u gewend bent, downloaden in de inkomensopgave module in uw portaal. U moet uiteraard wel digitaal opgave doen!

U vindt het formulier hier >