Ook belangrijk: vergeet uw inkomensopgave niet.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  Lees online
e-SPD maart 2023
In deze e-mail
Schrijf u snel in voor de roadshow van 14 maart of 4 april 2023!!
Pensioen Roadshow logo
We zijn op weg om een nieuwe pensioenregeling vorm te geven. Het doel is uiteraard een goed pensioen voor alle dierenartsen. Wij willen uw input graag meenemen. Kom naar de roadshows en praat mee! Op 14 maart zijn we in Nijkerk (Wellensiek dierenartsen) en op 4 april zijn we in Amsterdam (Medisch Centrum Voor Dieren).
Direct aanmelden en meer informatie
Bedrag ineens opnemen bij pensionering opnieuw uitgesteld.
De mogelijkheid om bij pensionering een ‘bedrag ineens’ op te nemen, is opnieuw uitgesteld. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt de voorbereidingstijd voor pensioenfondsen en verzekeraars te kort. Deze keuzemogelijkheid is voorlopig uitgesteld naar 1 januari 2024.

Lees meer >
Financiële situatie SPD is goed.
Per 1 januari 2023 verhoogden we alle pensioen met 9,9%. Dit was mogelijk omdat de financiële situatie dit op dat moment toeliet. Hoe staat ons pensioenfonds er op dit moment financieel voor? Bekijk de dekkingsgraad en beleidsdekkingsgraad van eind januari 2023.

Lees meer >

Inkomensopgave zelfstandigen: welke fiscale winst en bewijsstukken moet u aanleveren?
Ieder jaar vragen u om uw beroepsinkomen aan ons door te geven. Op basis van uw inkomensopgave bouwt u pensioen op en berekenen we de premie die u betaalt. Als u als zelfstandige werkt dan gelden specifieke regels. Deze regels gaan over het opgeven van de juiste fiscale winst en het aanleveren van bewijsstukken.

Bekijk hier de regels >

Let op!
DENK AAN UW INKOMENSOPGAVE!
Heeft u dit nog niet gedaan, doe het dan alsnog!

Voorkom dat de maximale premie in rekening wordt gebracht door voor 10 maart 2023 nog opgave te doen.

MEER INFORMATIE OVER INKOMENSOPGAVE
Peiling van uw mening
In de vorige nieuwsberichten gaven we al aan dat we uw mening over verschillende onderwerpen gaan peilen. Het resultaat van de vorige stelling, en ook deze stelling, laten we zien in de komende nieuwskrant Ons pensioen. In deze nieuwsbrief de volgende stelling:
Ik krijg voldoende informatie over mijn pensioen van SPD
Mee eens
Niet mee eens