Nieuws van uw pensioenfonds
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online
e-SPD november 2021
In deze e-mail
Werken aan ons pensioen
Werken met dieren. Dat is uw passie. Wilt u er misschien iets heel anders naast doen? Iets waar u onze beroepsgroep en uw collega’s mee helpt? Dat kan in het verantwoordingsorgaan van SPD. Daar komt binnenkort een zetel beschikbaar. Leerzaam, interessant en leuk. Heeft u belangstelling?

Naar vacature >
Inkomensopgave 2022 kan al!
Zelfstandige dierenartsen kunnen nu al de inkomensopgave doen voor 2022. Dat is handig want dan betaal je vanaf januari gelijk de juiste premie. We stuurden 21 oktober een e‑mail over deze inkomensopgave. Doet u de opgave voor 15 november online? Dan kunnen we de gegevens op tijd verwerken. Kunt u nog tips gebruiken?

Kijk hier >
Kijk mee vooruit!
Wat staat ons te wachten met het nieuwe pensioen­stelsel? Tijdens de Algemene Vergadering van DPD in 2021 sprak voorzitter Carolien Buck hierover met SPD voorzitter Hans Smit. U kunt het gesprek helemaal terugzien. Hans gaat in het gesprek ook in op vragen van dierenartsen, bijvoorbeeld over de beleggings­resultaten van SPD.

Naar video >
Minder pensioen voor vrouwen?
In Nederland kregen gepensioneerde vrouwen in 2018 gemiddeld 40% minder pensioen dan hun mannelijke generatiegenoten. Pensioen­denktank Netspar onderzocht dit. Dit verschil is voor een groot deel te verklaren door deeltijd­werk. Ook bij dierenartsen? Ja, SPD telt twee keer zoveel vrouwen als mannen die in deeltijd werken. Wat doet minder werken met uw pensioen?

Lees meer >